Om oss

Vårt kennelnamn Rosa Parks har vi haft i ca 1,5 år men önskan om att ha en egen kennel är något vi har haft länge.

Hundar har varit en del av oss ända sedan barnsben och William fick sin första hund Bimbo, blandras mellan boxer och dalmatiner när han var 7 år. Själv drömde jag om min egna hund som liten men  köpte min första hund när jag var 24 då mamma innan dess sa promt NEJ. Leo, en amstaff från kennel Zican blev min "lilla" ögonsten.

Vår första staffe också denna från Patrik (Kennel Zican) fick vi 2012 och det är vår Polly- Zican's Quite Nice. VI har haft ett stort intresse för rasen länge och nu när vi fick möjligheten att få Polly så kunde vi inte säga  Nej och sedan dess har det fyllts på med två tjejjor till och även en "liten" kille från Pollys första kull Zican's RP Union Jack "Luda".

Vi bor i spånga med alla våra vovvar och vi har förutom våra staffar även en amstafftik - Zican's Mystique samt en schäfertik - Emindos Berit.

Vårt intresse för utsällningar kommer från början från min mamma som höll på med hundutställning samt brukstävling redan på 70-talet. När jag var liten var det kattutställning som gällde och nu har vi återigen börjat med hundutställning. Har även sätt till att smitta av detta intresse på William men det är inte så svårt att ta fram hans tävlingsinstinkt oavsätt vad det är som spelas eller utövas :)

Vår plan är att ha en kennel i liten skala där vi har tid och plats för alla våra hundar att få tillräckligt med uppmärksamhet, motion samt körlek som de behöver. Alla våra hundar har en speciell plats i våra hjärtan! Det viktigaste för oss är att ha friska och glada hundar och det blir en bonus om vi även lyckas bra på utställning!

Om ni har några frågor eller vill veta mer om oss eller våra hundar så är ni hjärtligt välkomna att höra av er till oss!!!

// Anna-Maria  
Leo
Leo

.